Mosteridag

Den 6. oktober 2019 kl. 11:00 - 15:00

Viborgvej 158

Så er vi snart klar til at gentage successen!

Årets mosteridag afholdes som tidligere år i Sognegårdens glimrende faciliteter, hvor vi samtidigt plejer at være velsignet med et fantastisk vejr. 

Så sørg for at få samlet dine nedfaldne æbler op, pluk de modne æbler på træet, og så er det bare at opbevare dem så køligt og ventileret som muligt. Husk at holde lidt øje med dem undervejs, og fjern dem der rådner inden de “smitter” de øvrige æbler.

Derfra er det bare at troppe op med æblerne, og så har vi alt udstyret klar til at i kan få den skønneste æblemost med hjem. Tag endeligt ungerne med, de plejer at synes det er rigtigt sjovt at lave æblemost. Bemærk også at processen med at lave most er den samme der bruges til at lave cider, så har man rigeligt med most kan man jo tage noget fra til at lave cider. Det er overraskende nemt, og kræver kun minimalt udstyr. Der er masser af leverandører af udstyr til både most og cider.

De fleste bliver ofte overrasket over hvor meget most deres æbler giver, og ender med at skulle finde på alternative måder at opbevare det på. Så en simpel huske regel er at 10 kg. æbler giver 8 l. most. De fleste kan godt finde en måde at veje deres æbler på, så de kan vurdere hvor mange beholdere de skal bruge.

Som altid er det ikke en forudsætning at være medlem af Solbakken for at deltage i arrangementet, og vi afkræver heller ikke nogen penge for at bruge foreningens udstyr. Det eneste vi gerne vil have er at man melder sig til via hjemmesiden, så vi har en mulighed for at vide hvor mange der kommer.
https://solbakken8210.dk/events/mosteridag/

NB: Man bliver helt sikkert våd, så tag tøj på til formålet.

 

Sidst opdateret d.

Booking er ikke længere tilladt til denne dato.

Sidst opdateret d.